een volgende op aanvraag

Deze workshop werd zowel op 7 juni als 14 juni verzorgd; was volzet ... en zal daarom nà het bouwverlof nog eens herhaald worden. Interesse om dit ook eens te volgen ? Aarzel niet u hier meteen aan te melden, we houden u op de hoogte van de eerstvolgende sessie.

Nuttig voor bouwprofessionals die deze C3Admin-Extensies nog niet gebruiken, als kennismaking. 

Zie ook onderin dit C3A-Wijzer artikel voor meer de details met de nieuwste versie C3Admin2024  !

werkervaring met lastenboeken en de problematiek van de samenwerking met andere bouwpartners

Waar:

deze workshop gaat door op vrijdag 7 juni EN/OF 14 juni met een beperkt aantal deelnemers)
in het C3A-ARKANCE-cursuslokaal te Lokeren

GRATIS

Exclusief voor een beperkte groep deelnemers, al of niet aangesloten bij de C3A-Userclub.

Deze opleiding behoort tot

BIM samenwerking via classificatie en coderingen nieuw !

Al meer dan 30 jaar wordt bij C3A een specifieke C3A-lastenboek-werkmethodiek toegepast met Microsoft Office (sterk ondersteund door een reeks automatismen of C3A-Extensies), en de afgelopen 10 jaar slagen we er steeds beter in om via BIM met Revit goed bruikbare meetstaat-tabellen mee op te bouwen in de virtuele gebouwen-modellen. Met de recentste C3Admin werd vooral de synergie tussen het BIM-model in Revit en de meetstaten en bestekteksten met Excel en Word geoptimaliseerd.  De resultaten hiermee via de BIM-wedstrijd op de recentste Architect at Work spreken boekdelen !  Maar deze C3Admin-tools voor bestek en meetstaat met Word en Excel kunnen ook gewoon LOS van CAD of BIM toegepast worden. 

Voor de optimalisatie van de digitale samenwerking tussen alle bouwpartners én voor de efficiënte opmaak van onze BIM-modellen zijn duidelijke afspraken i.v.m. de classificatie & coderingen vereist.  Voor de interactie tussen de grafische representaties (BIM-models) en de aanvullende beschrijvingen (lastenboek: bestek & meetstaat & prijsberekeningen) streven we naar eenvoud, efficiëntie en vermijden van fouten.

Op deze korte workshop wordt heel beknopt de werkmethodiek geïllustreerd hoe dankzij zo'n lastenboek-codering een gesynchroniseerd Bouwtechnisch Bestek en Meetstaat met Word en Excel wordt uitgewerkt, in het beste geval ook gesynchroniseerd met het BIM-model.

Bedoeling van deze workshop is ook te verduidelijken hoe dit momenteel meest én praktisch toegepast wordt in onze Vlaamse regio: SfB als codering voor de classificatie van alle BIM-objecten (conform de Revit Standard) en VMSW / CCTB codering voor de lastenboeken (bestek/meetstaat/prijsberekeningen) in België. Gevolgd door een interactief overleg omtrent de beste aanpak in de toekomst. 

Programma

  • overzicht werkmethodiek via de C3A-Extensies voor bestek en meetstaat met Office en synchronisatie met de BIM-modellen in Revit
  • de recentste bestekteksten ( het recentste VMSW BouwtechnischBestek en de CCTB Waalse bestekteksten ) en bijhorende artikellijsten en keynotelijsten
  • handson toetsen van de werkmethodiek
  • interactief overleg omtrent verdere optimalisaties en aanpak in de toekomst

Op deze sessie komt ook het recentste VMSW Bouwtechnisch Bestek meer in detail aan bod, waarvan de uitgebreidere artikellijst inclusief de meetposten per artikel eigenlijk een sluitsteen vormen voor dit geheel.  Ook deze bestekteksten én bijhorende artikellijst en Revit-keynote-lijst, aangepast conform de C3A-werkmethodiek, zitten al jarenlang geïntegreerd in de C3Admin-Extensies en evolueren mee met de sector.

opm.: Deze sessie is vooral bedoeld voor bouwprofessionals die deze C3Admin-Extensies nog niet gebruiken. Uit praktische overwegingen (in het Arlance-cursuslokaal) wordt deze workshop beperkt tot max. 11 deelnemers.

Een release 2024 (met een reeks optimalisaties) van deze C3Admin-Extensies is vanaf begin 2024 beschikbaar op C3A.net , exclusief voor C3A-Userclubleden. 

Zie ook het uitgebreide verslag van dergelijke webinars in dit C3A-Wijzer artikel , waar je onderin ook de leidraad én de video-opnames van voorgaande webinars kan inkijken !


Deze korte workshop is er naar aanleiding van en als vervolg op de inspiratie-sessie van 6 mei 2024 :