De toegepaste werkmethodiek (en de basisbibliotheek Revit rfa's) is zowel geschikt voor Revit LT als voor de Full Revit. Via de typische Revit MEP/Systems-faciliteiten biedt een Full Revit wel nog een reeks extra faciliteiten ...
Revit ervaring vereist
GRATIS (voor C3A-Userclubleden en Witas-users)
C3A-workshop Elektrische installaties in gebouwen met REVIT nieuw !
Een heel specifiek onderdeel bij het ontwerpen en realiseren van bouwprojecten vormt de elektrische installatie in gebouwen. Ook dit aspect willen we in een virtueel BIM-model via Revit zo realistisch mogelijk aanpakken, zodat we de elektrische uitrusting kunnen ontwerpen, uitwerken, analyseren en realiseren.
Bij vele projecten zal de architect-ontwerper als eerste de verwachtingen van de bouwheer vertalen in een ontwerpschets, met aanduiding op de plannen van de gewenste installaties. Daarbij wordt aangegeven waar precies welke verlichtingselementen met bijhorende schakelaars moeten voorzien worden, de posities van stopcontacten en aansluitpunten voor de telecommunicatie en netwerkaansluitingen worden aangegeven, en nog een reeks overige voorzieningen voor de elektrische installatie. De architect kan zich misschien wel beperken tot een ruwe schets, maar (zeker bij grotere of complexere projecten) zal de ingenieur en uitvoerder dit minitieus uitwerken, met de juiste positie van alle aansluitpunten, leidingen en apparaten tot en met het eendraadschema.
In een virtueel BIM-model met Revit, en met allerlei specifieke voorzieningen via Revit MEP/Systems, is dat veel beter aan te pakken dan in gewone CAD-tekeningen. En er is steeds meer ervaring omtrent hoe dit multidisciplinair in Revit, in samenwerking tussen de verschillende bouwpartners, optimaal kan verlopen (zie o.a. deze voorgaande c3a-revit-workshop-multidisciplinair-samenwerken ). In nauwe samenwerking tussen C3A en WITAS werd de afgelopen maanden heel wat voorbereid om dit optimaal in Revit aan te pakken, en dit willen we via deze workshops met de nodige uitleg voor al onze Revit-users lanceren.
Programma
- overzicht van de werkmethodiek en specifieke ELEK-faciliteiten in Revit
- de basisbibliotheek met Revit Families voor verdeelbord, stopcontacten, schakelaars, lichten e.a. (inclucief Tags), zoals beschikbaar gesteld door Witas en vanaf deze workshop geïntegreerd in de C3A-Revit-Extensies
- illustratie van de werkmethodiek via een praktisch uitgewerkte oefening
- multidisciplinaire samenwerking tussen architect-ontwerper, studiebureau en uitvoerder (waarmee ook nog eens de voordelen van de BIM-samenwerking tussen deze partners verduidelijkt wordt)
- overzicht van extra mogelijkheiden via de Witas Localiser
In het C3A-Cursuslokaal ...
Deze workshop richt zich specifiek tot de C3A-Userclubleden en Witas-Users die al met Revit aan de slag zijn en die in teamverband met deze Revit technieken aan de slag willen gaan. Dit gaat door in het C3A-cursuslokaal, met maximum 24 deelnemers per sessie op woensdagnamiddag én op woensdagavond 18 nov 2015 .. met herhaling op woensdag 25 nov. 2015. Zie ook dit artikel c3a-wijzer/elektrische-installaties-gebouwen-met-revit met meer info.
C3A en Witas zorgen ervoor om al deze faciliteiten conform de groeiende Revit Standards uit te werken. Ook bij dit project worden uiteraard de "best practices" en afspraken conform de Revit Standards toegepast. Voor meer info ivm WITAS: zie de website http://www.witas.be
De toegepaste werkmethodiek (en de basisbibliotheek Revit rfa's) is zowel geschikt voor Revit LT als voor de Full Revit (voor de ontwerper). Via de typische Revit MEP/Systems-faciliteiten biedt een Full Revit nog een reeks extra faciliteiten, zeker als men de geavanceerde Witas Localiser erbij wil inzetten.